Proč mám ráda:Taylor Swift

Zdravím. Rozhodla jsem se zavést novou věc na tomto blogu. Jedná se o rubriku, ve které to bude jen o mých názorech a o ničem jiném, ale o tom asi blogování trochu je, nebo ne? Jmenuje se Proč mám ráda...
Začnu s postavou, kterou všichni známe, její jméno je v dnešní době tak profláklé, že i naši vědí, o koho se jedná(bez mého vlivu). Taylor Swift. 

Já a Taylor jsme začali ještě za jejího alba Fearless, kdy jsem se tak nějak poprvé zamilovala(dobře, asi to nebylo úplně tak horké, ale tehdy mi to tak připadalo). Ona zkrátka zpívala to, co já jsem chtěla vykřičet do světa. Navíc tehdy jsem byla hodně nejistá ohledně svojí výšky. To víte, když je vám 13, 14, vši vrstevníci umí být dost omezení, co se odlišností týká. A pokud máte ve třinácti letech metr osmdesát pro všechny jste kobyla, bez nároku na dýchání stejného vzduchu jako všichni ostatní. A Taylor náhodou má stejně jako já a tehdy mi to neuvěřitelně pomohlo, protože ona si vyrazila na předávání cen s podpatky a nikomu se za to rozhodně neomlouvala. 
Později přišlo období, kdy jsem Taylor moc nemusela, to víte, bulvár a já byla ke svému okolí dost striktní(totéž celebrity a tak). 


Pak jsem se ovšem přestěhovala do Skotska a pokud máte kolegu, který je v šestadvaceti posedlý Taylor Swift, tak nějak si k ní najdete cestu ať se děje, co se děje. Nicméně až teď si uvědomuji, že Taylor je i přes všechno popichování na twitteru, přes bulvární kecy a podobný kraviny jeden z nejlepších vzorů, jaké moderní mladá cílevědomá dívka může mít. Taylor možná není nejlepší zpěvačka pod sluncem, ale koukněte, kam až to dotáhla! Obyčejná holka s kytarou, která začínala stejně jako kdokoliv z nás. Měla a má pořád stejné trable s klukama, čas od času o sobě pochybuje a nevěří si. Prostě holka z davu, co si šla za svým. 



A co se týká těch všech kluků a vztahů, kterýma si prošla a nebylo jí to dost dobré. A co jako? Randila s Joe Jonasem a nezdálo se jí to? Možná proto, že asi nebude takový ideál z plakátů, jak si ho fanynky představují. Však víte, jak to bývá s těmi perfektními kluky, které vám každá holka závidí, ale po pár rande zjistíte, že to tak horké zase nebude. V tom se mi Taylor líbí. Jí je jedno, kdo ti kluci jsou. Nefunguje to? Fajn, necháme toho, nebudu se do něčeho tlačit, jen abych s někým byla. Spousta lidí říká lepší něco, než nic. Já říkám lepší nic, než polevit z nároků. A Taylor nám všem ukazuje, že je v pořádku nespokojit se s průměrem, ale jít si za tím, co opravdu chceme. 




A až opět někdy narazíte na titulek s tím, jak Taylor válčí s nějakou kolegyní z hudební branže, vzpomeňte si na to, co se stalo s Nicki Minaj. Nicki jí bez pardonu napadla a proč? Protože Taylor má perfektní postavu a Nicki se zmohla tak maximálně na implantáty do zadku a to podle ní byl důvod, proč nedostala nominaci na video roku? Ne Nicki, ono to o postavě nebude, ono to bude spíš o tom, že tvá hudba stojí za starou bačkoru, o videích nemluvě. Nicméně, Taylor se ještě ve finále omluvila jí a nabídla jí, aby s ní šla na podium pro cenu? A kdo z toho ve finále vyšel v médiích jako ta špatná? Ano Taylor. A teď si vzpomeňte, kolikrát na vás vaši spolužáci začali házet špínu, pomlouvat vás a vy jste se sami sebe zastali? Jak to dopadlo? Byli jste ti špatní vy. 


Chci tím říci, že Taylor nám pomáhá uvědomit si, že pokud jste něco dokázali nebo pokud máte něco, co ostatní ne, vždycky vy budete ti, kdo ponese vinu na neúspěchu ostatních. Ale nesmíte se zastavit, musíte jít dál. Tak jako Taylor.

A co vy a Taylor? Máte někoho, kdo vás inspiruje podobně jako mě Taylor? 
V.xx


3 comments

  1. Hrozne veľa ľudí hovorí,aká je Taylor inšpiratívna,pozitívna a celkovo úžasná. Nikdy som sa nedostala k jej hudbe a čas na zmenu. Ďakujem ti,že prispela týmto awesome článkom k niečomu,na čo sa odhodlávam už hrozne dlho. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Co si budeme povídat, ona není nejlepší zpěvačka na světě, ale moc se mi líbilo jedno z jejích prvních alb - Fearless, je jiné, je v tom trochu country.. A její poslední album 1989, jsou to vážně chytlavé písničky. Ona má talent na skládání hudby, ale Mary J. Blige to není. Ale řekla bych, že její hudba neurazí :)

      Delete
  2. Ahoj som veľmi rada, že si o nej napísala! :) Ja Taylor úplne zbožňujem :) Aj keď ja som ju nepočúvala úplne od začiatku ako ty, avšak vždy keď jej vyšiel nejaký hit alebo nový klip musela som ten song spievať. Ten nový album čo má teraz je úplná pecka a valcuje...klipy ma premakané a mne sa strašne moc páčia, tak isto ako aj pesničky. :) Ja ju vnímam ako veľmi talentovanú ženu. Je to vidno či už na tých vystúpeniach, keď bolo nejaké udeľovanie cien, vždy spravila jednu z tých naj show! A je to tak ako spieva..haters gonna hate, hate...Vždy to tak bolo a vždy bude. Je krásna a ani sa nečudujem, že vždy chodila práve s chalanom, ktorý mal riadne silnú ženskú fanúšikovskú základňu! :D Dievčatká len závideli a keď sa rozišli, tak bola zlá Taylor,lebo samozrejme ich idol je bezchybný..:D Takisto aj jej štýl je úžasný. Ja ju mám veľmi rada a je to naozaj silná žena a páči sa mi aj tá jej guráž ako vydá song o svojom vzťahu pomaly s priamym odkazom na dotyčného chlapa! :D
    partofnicol.blogspot.sk

    ReplyDelete