Jak naštvat svého barmana

Abych byla upřímná, tento článek jsem sepsala už hodně dávno a úplně jsem na něj zapomněla. S učením se ke zkouškám jsem na něj narazila úplnou náhodou a rozhodla se jej zveřejnit. Všechny zmíněné situace jsou založeny na skutečných událostech a lidech. A protože lidská blbost je nekonečná, můžete očekávat více článků podobného typu. 

Existují nepsaná pravidla, která vymezují vztah mezi barmanem a zákazníkem. Je slušností je dodržovat. Bohužel spousta lidí si neuvědomuje, jakou má barman nad vámi moc a tak se chová jak skupina bezpáteřních bídáků. Pokud se rozhodujete, jestli se přidáte k těm, co je radost obsluhovat nebo těm, co si koledují o roztříštěnou lahev vodky o jejich tupé hlavy, v několika krocích vám sepíšu nejsnadnější cestu k tomu, jak si nechat naplivat do drinku. 



1) Dožaduj se o alkoholický nápoj po zavíračce. 
Ne! Je mi jedno, že znáš jméno manažera, půlka Aberdeenu zná alespoň jednoho z našich manažerů. Existuje striktní zákon a já nemíním porušovat licenci pro nějakého zpitého blbečka.

2) Řekni si vodku s colou a pak si stěžuj, že jsi to chtěl bez ledu.
Máš sakra pusu! Když nechceš led, tak to řekni společně s objednávkou.

3) Objednej si pět nejnáročnějsích koktejlů, tři pinty budweisera, sedm vodek s džusem a až bude všechno hotové, nezapomeň si říct o Guinesse nebo Caledonii Best(piva, které se čepují nadvakrát, protože se musí nechat ustát. Zabere to zbytečně moc času a v mnoha případech to nemůžete ošidit, protože to pak moc pění. Proto barmana nic nenaštve víc, když udělá velkou objednávku, při které mezitím mohl Guiness pěkně ustát, ale zákazník si vzpomene až při placení).

4) Objednej si oět nejnáročnějších koktejlů, tři pinty budweisera, sedm vodek s džusem a nenech ani penny(nebo chcete-li korunu) na dýšku.

5) Opij se jak doga a pak si volej supervizora, protože jsem ti odmítla dát své telefonní číslo.

6) Dělej nevhodné opilecké sexuální vtipy, co ani nejsou vtipné. 
Jo kámo, fakt jsem si to teď rozmyslela a to číslo ti tedy dám. Ne!

7) Pracuj v kanceláři, ale poučuj mě o tom, jak bych měla míchat koktejl
Protože tvé rady budou hodnotné, když ani nerozeznáš gin od vodky.

(Nemám jinou fotku, která by se k článku hodila, tak se můžete "pokochat" mojí novou rťenkou od značky MAC. Proč?!)


8) „Můžu dostat drink?“ „Kolik stojí drink?“ „Pivo!“ – Protože v celém baru nabízíme jen vodku s colou a nic jiného, je v pořádku úplná nekonkrétnost. Samozřejmě, pivo, máme jen točeného tennense a ty lahve v ledničce jsou jen na ozdobu, abychom nevypadali tak prázdně. 

9) Dej tips v drobných. 
Tím nemyslím třepa 50p nebo libru. Tím myslím 20p v 1p mincích. Promiň, tak špatná ta minimální mzda zase není. Nič si svou vlastní peněženku.

10) Chtěj koktejl v baru, kde koktejly nemíchají. 
Jo, tomu říkám dobrý nápad. Vidíš někde kolem koktejl menu? Nebo jiná alternativa, chtěj pintu pica v klubu bez pípy. 

11) Šahej na mě.
Pokud ti sama nenastavím ruku na high five, preferuji, když mě zákazníci neošmatlávají. 

12) „Ta vodka s energy není dost silná!“ 
Tak si kup sakra dvojitou, ty alkoholiku!

13) Začni na mě chrlit objednávku, když obsluhuji někoho jiného. 

14) Hulákej na mě přes celý bar. 
Protože já v baru plném čekajících lidí všeho nechám a pořítím se za nějakým ožralou, co si náhodou zjistil moje jméno a tváří se jak můj nejlepší kamarád.

15) Po dvou minutách čekání fňukej, že už čekáš hrozně dlouho
Kámo, jsi v koktejl baru, koktejly musí být namíchané poctivě, takže i zkušený barman nebude s objednávkou hotov za půl minuty. A jsou tu lidi, co čekají delší dobu a slzičky utírat nepotřebují.

16) Hulákej na mě, že se nemůžeš připojit na wifi v momentě, kdy je bar narvaný k prasknutí a zrovna někoho obsluhuji. Vypadám snad jako IT technik? 

Máte sracǐ v restauraci nebo v hospodě také nějaké zkušenosti? Podělte se o své zážitky:)

4 comments

  1. Tak to je úžasný článek! :D A pěkná fotka, ta rtěnka je super :)

    Simply Janet

    ReplyDelete
  2. Pokud ti sama nenastavím ruku na high five, preferuji, když mě zákazníci neošmatlávají. - Výborné, dlho som sa tak nenasmiala.. :D Vôbec túto prácu nezávidím, na tak intenzívny kontakt s ľuďmi by som nervy veru nemala..

    ReplyDelete
  3. Super je, když máš tác plnýho skla, cestu ti zastoupí týpek a ptá se, zda to na tebe není moc těžké.
    To samé, když táhneš basu cocacol. :D

    ReplyDelete