Simple Evening Make Up│CZ&EN

Hi everyone! Today is the day when I am going to write an article in english so as usual, I am really sorry for any grammar mistakes or spell errors. English is not my native language but I will try my best! 



So, let's dig in. I have to confess, that I have never made something like this but I guess there is the first time for everything. Anyway, I am going to show you my make up I am wearing usually in the occasions such as dinner with friends. It is not my everyday routine because I usually prefer something more natural, no eyeshadows, no contouring, sometimes even no eyeliner, and definitely no red lipstick. However, I cannot really call it my night out make-up either because although I am not going out much, I use night out kind of make-up for work and there is definitely a huge difference between this and night out make up. I would say this look is something between everyday natural and night out/shotgirl look. 

Tak tedy začneme. Musím se přiznat, že jsem nikdy nezveřejnila článek v tomto stylu, ale všechno je jednou poprvé. Ukážu vám svoje líčení pro události jako je třeba večeře s přáteli nebo výlet do kina. Není každodenní look, protože většino nemám ráno tolik času a celkově na každý den mám raději něco méně výrazného, bez konturování, žádné stíny, často ani linka na oči a už vůbec nepoužívám červenou rtěnku. Nicméně úplně nemůžu říci, že by to byl můj "jdu na drink" look, protože, ačkoliv na drink zrovna moc nechodím, do práce se líčím hodně podobně jako když se jde pít, a mezi těmito styly líčení je v mém případě velký rozdíl. Takže to je něco mezi přirozeným líčením a hodně výrazným líčením pro party na baru. ¨

Before I start. I am not selfish to send two almost identical selfies here. It's just the issue with light because unless I take a picture of myself before 2pm, there is no chance I will catch that natural light from the outside. Yay Scotland. So, one selfie is without the flashlight and the other one is with the flashlight.

Než začnu, nejsem sebestředná, abych tu postovala dvě téměř identická selfie. Jedno je s bleskem a druhé bez něj. Bohužel nemám fotku na venkovním světle, protože je tu pořád tma relativně brzy. Ave Skotsko. 








As a primer, I used Vital Moisturising Cream by Trilogy. I know it is not a primer but it just works well for my skin so why not. I got this product from the birchbox and I just love it. You do not need crazy amount of it. Just a tiny bit will leave your skin so smooth and healthy. 

Jako primer jsem použila Vital Moisturising Cream od Trilogy. Vím, že to vlastně není primer, ale na mojí pleť to funguje, takže proč ne. Tenhle produkt jsem objevila v Birchboxu a naprosto jej zbožňuji. Není třeba vyplácat celou tubu, stačí jen malinko a pleť je pak hydratovaná, hladká a zdravá. 


Another product is the newest member in my collection of make up products. It is the Revlon Colorstay for combination and oily skin(however I should have bought the one for normal to dry skin but oh well) in the shade of Buff/Chamois. This is the biggest surprise ever. My favourite ever foundation is Doublewear by Estee Lauder, and I have been using that one on daily basis and I have pretty much nothing bad to say about that one - only the price is very costy. In general it is really not because it lasts months. However now when I am quite poor(af) I had to improvise. I read some reviews comparing the Doublewear to the Colorstay one by Revlon so I gave it a try! And it's amazing. I will write about it next week but so far if you cannot afford luxury brand foundation at the moment, go and try Revlon Colorstay. 

Další produkt je nejnovějším členem mé rozsáhlé kolekce a tím je Colourstay od Revlonu pro kombinovanou až mastnou pleť(nicméně já jsem si měla koupit ten pro normální až suchou pleť, ale co nadělám) v odstínu Buff/Chamois. Musím se přiznat, že mě tenhle produkt hodně překvapil, protože obvykle používám Estee Lauder Doublewear, kterou naprosto zbožňuji. Nicméně make up od Estee Lauder je docela nákladný, i když ono ve finále to tak není, protože Doublewear vám vydrží i při každodenním používání aspoň čtvrt roku. Nicméně jsem teď chudá, takže jsem musela improvizovat. Přečetla jsem si nějaké recenze a spousta lidí srovnávala Estee Doublewear s Colourstay od Revlonu. A tak jsem to zkusila. A jsem naprosto spokojená. Určitě o tom ještě napíšu, nicméně pokud zrovna nemáte po kapsách litr a půl na luxusní make up, zkuste Revlon.  


The next one in the line is my very first product by Kiko. It is the Smart Lip Pencil in the shade 710 Rouge Noir. I actually have this lip pencil for few months already but I have started using it quite recently as I was more into the nude shades in the past months. By the way, Kiko is amazing and affordable brand with good cosmetics so give it a try.

Další v pořadí je tužka na rty Smart Lip Pencil od Kiko v odstínu 710 Rouge Noir. Tuhle tužku mám už asi půl roku, ale do teď jsem ji moc nepoužívala, protože jsem byla spíš přes nude odstíny. Kiko je mimochodem skvělá a dost levná značka, takže se nebojte ji vyzkoušet. 


I hope you did not think that I would forget about NYX. This is probably the most popular shade of their Soft Matte Lip Cream. I love how they have named their shades according to the cities(however I would not choose pink for Prague). This one is Copenhagen and it has beautiful burgundy shade I have not seen so far anywhere else. That is one of the best things about NYX, their wide range of colours.

Doufám, že jste si nemysleli, že bych zanevřela na NYX. Tohle je asi nejpopulárnější odstín jejich Soft Matte Lip Cream rtěnek. Moc se mi líbí, jak pojmenovali odstíny podle měst(ačkoliv růžová Praha? Nope!). Rtěnka, kterou jsem použila je v odstínu Copenhagen a má ten nádherný vínový odstín, který jsem neviděla u žádné jiné značky. To je samozřejmě jedna z výhod značky NYX - jejich velký výběr barev.


This little guy over here is the Infallible 24H Matte Powder by L'oreal in the shade Warm Vanilla. I will not lie, I do not care about what powder do I use at all. I am just tired of trying to find the perfect one. I know I would probably find one in Chanel or Dior, but I do not print the money to be honest with you all. And after spending 20£ for crappy Mac Powder I just cannot be bothered with paying huge amount of money for another disappointment. So, this one was on a sale, so I got it. And it is ok. Not bad, not amazing. 

Kolega na obrázku je Infallible 24H Matte Powder od L'orealu v odstínu Warm Vanilla. Nebudu lhát. Je mi vlastně fuk, jaký pudr používám. Jsem trochu unavená z pokusů o nalezení ideálního pudru. Pravděpodobně bych takový našla u Diora nebo Chanela, nicméně nekradu. A poté, co jsem zaplatila 20 liber za docela obyčejný a nekvalitní pudr od Macu, nechce se mi utrácet peníze za další zklamání. Takže tenhle pudr jsem si koupila, protože byl v akci. Žádný zázrak. Není špatný, ale rozhodně ne naprosto skvělý.


I have already mentioned the bh cosmetics line Illuminate by Ashley in one of my articles. I am absolutely loving this Shimmer especially because it gives you the right amount of shine for everyday not too heavy make up without looking weird. It just does the job really well. And when it come to the nigh out kind of looks, I like to apply it around the whole face just to give it the glam sparkle. This one is the shade Shimmering Sand. One of the best products I have ever bought. 

Už jsem o tomhle produktu psala, je to Illuminate Shimmer by Ashley Shimmer od bh cosmetics. Tohle je jeden z nejlepších produktů, které jsem si kdy koupila. Můžete ho používat i s trochu obyčejnějším a přirozeným líčením, protože vám dodá takový ten zdravý a přirozený lesk. Já jej používám docela ráda i při výraznějším líčení, kdy shimmer nanesu na celý obličej, abych celý look trochu rozzářila. Tenhle shimmer je v odstínu Shimmering Sand.  


Now, we will move to the NYX section of the whole look. I love this brand, it works
with me very well, it’s not too costy, so I am happy. This one is High Definition Blush by NYX in the shade of Glow. I like this blush, however it is not my favourite. It has nice colour and its pigmentated enough, however it does not last for long. It needs loads of attention and it is not the product you would wear for the day you have no time to adjust you make up during the day. 

Teď se přesuneme k NYX části celého looku. Mám NYX ráda, sedí mi, není předražený(i když na čechy, která kosmetika není předražená), takže já jsem spokojená. Tyhle zdravíčka jsou High Definition Blush od NYX v odstínu Glow. Mám tyhle zdravíčka ráda, nicméně nejsou mým favoritem, protože moc nevydrží. Jsou hodně pigmentované, ale potřebují hodně pozornosti během dne, což pro mě není nic extra, protože nemám většinu dní čas běhat každou hodinu na záchod a upravovat si make up.


Two words. Liquid eyeliner. I do not know how did I end up with liquid eyeliner because I could not work with it for life. But somehow, I started using it and it is not the best result but it is just my fault because I cannot deal with this. So, Matte Liquid Liner by NYX in Black shade needs loads of work. If you are not used to liquid eyeliners, you will struggle. But in general, I like it because it stays for whole day without fading so again, well done NYX.

Dvě slova. Tekuté linky. Netuším, jak jsem skončila s tekutými linkami, když s nimi vůbec neumím, nicméně začala jsem je používat. Výsledek není nic moc, ale to není chyba produktu, ale mého neumu. Takže Matte Liquid Liner od NYX v odstínu Black vyžaduje hodně práce a trpělivosti. Jestli nepoužíváte tekuté linky pravidelně, budete mít problém s užíváním tohoto produktu. Nicméně linky drží celý den, aniž by postupně bledly. Takže znovu, dobrá práce NYX!



This is the reason why I could not be youtube beauty guru. My make up products look like garbage. But for those who cannot recognise highly used and dirty mascara, this one is one of my favourite mascaras ever. Wake Me Up Extreme Black mascara by Rimmel. When it comes to Rimmel, there is no better brand for mascaras. I have tried Chanel, Estee Lauder, Dior, YSL and Lancome and although they are really good(apart from YSL because I had alergic reaction. Seriously wtf YSL?! I have no reactions to any cosmetics..ever. So, what happened?!), but considering the price... They are not that much better than Rimmel and their mascaras. 

Tohle je přesně důvod, proč netočím beauty videa na youtube. Můj make up vypadá jak kdybych ho vyhrabala v odpadcích. Takže pro ty, co nepoznají vysoce opotřebovanou a ošuntělou řasenku, tohle je jedna z mých nej nej. Wake Me Up Extreme Black od Rimmelu. Když přijde na Rimmel, není lepší značky co se řasenek týká. Vyzkoušela jsem řasenky od značek jako Chanel, Dior, Estee Lauder, Lancome nebo YSL a i přes to, že jsou skvělé(až na YSL, protože jsem měla alergickou reakci. Vážně, wtf YSL? Já nemám nikdy žádnou reakci, tak co do toho dáváte?!), když se podívám na cenu, o tolik lepší, než Rimmel řasenky nejsou. 


Back to NYX. Again, I am not showing you the opened palette because it is a mess. However, I love this Golden Horizons Dream Catcher Palette by NYX. I actually got this Palette from my boyfriend's brother and his girlfriend for Christmas and it is my favourite ever since. Like I feel that when it comes to eyeshadows the single ones are better, but who has money for it, right? In my look, I used numbers 2,6,8 and 9.

Zpátky k NYX. Opět, neukazuji otevřenou paletu, protože to není zrovna důstojný pohled. Nicméně tuhle Gloden Horizons Dream Catcher Palette od NYX zbožňuji. Dostala jsem ji od přítelovo bráchy a jeho přítelkyně k Vánocům a používám ji od té doby téměř denně. Mám pocit, že stíny jsou tak jako tak lepší po jednom, nicméně kdo má peníze na to kupovat si stíny zvlášť, že? V mém líčení jsem použila odstíny 2,6,8 a 9. 


Again, the same case. Mess. Anyway, this is the well-known NYX Highlight and Contouring Pro Palette. And because I am pale the way Edward Cullen would be jealous, I obviously have the lighter one. Anyway, I think when it comes to contouring, this is the best I have tried so far. It is not ideal but at least it does the job. The white shades are not so good, but the highlight is quite good. 

Znovu, stejný případ. Trochu zaprášeno. Nicméně tohle je ta známá NYX Highlight and Contouring Pro Palette. A protože jsem vyblitá stylem, že by mi i Edward Cullen mohl závidět, mám samozřejmě tu světlejší. Co se týká konturování, je to asi nejlepší produkt, který jsem do teď měla, nicméně není to ideální. Bílé odstíny nejsou nic moc, i když rozjasňovač je super. 



Another NYX I know. This is the HD Studio Photogenic concealer by NYX in Porcelain shade. I do struggle with finding good concealer and that is just because I am very pale. The lightest shades do not work with me as it is too green..ish. Bu the second lightest is simply too dark for concealer. So, this one is ok. Not the best coverage but still it does the job. Just the colour does not fit me very well. And shush! I am too poor to buy the amazing NARS concealer. 

Znovu NYX, já vím. Tohle je HD Studio Photogenic korektor od NYX v odstínu Porcelain. Dělá mi problém najít dobrý korektor, protože jsem strašně moc světlá. Nejsvětlejší odstíny mi nikdy nesedí, jsou obvykle moc nažloutlozelené a vypadá to divně. Nicméně druhý nejsvětlejší mi také nesedí(bez ohledu na značku), protože je na korektor už moc tmavý. Co se týká zamaskování, není to nejlepší, nicméně práci odvede. Jen prostě barva nesedí. A ticho, jsem moc chudá na to, abych investovala do toho skvělého korektoru od NARS.


And finally, the eyebrows. Before we start, I am not the best person talking about brows because first, I cannot do them well. Second, I do not have my brows done. Ever. Because it is very painful and I am not ready for this kind of pain. So this is the NYX Tame and Frame Tinted Brow Pomade in the shade of Blonde. I quite like it but I have the strong feeling that I do not know how exactly use it. I like using it but my brows do not look the best, so I cannot really judge the outcome because it is probably not the fault of the product. 

A konečně, obočí. Než začneme, nejsem ta nejvhodnější osoba, která by měla vyprávět o obočí, protože zaprvé, neumím je namalovat. Zadruhé, nikdy nechodím na úpravu obočí. Vůbec. Je to bolestivá procedura a já jsem bebíčko. Takže, tohle je Tame and Frame Tinted Brow Pomade od NYX v odstínu Blonde. Mám tenhle produkt ráda, ale mám pocit, že úplně přesně nevím, jak jej používat. Jak jsem řekla, mám tuhle pomádu ráda, nicméně moje obočí vypadá jak od Brežněva, ale to asi nebude chyba produktu, ale spíš moje. 

That is all for today, I hope you enjoyed this article. Be patient with me when it comes to my English and also to the pictures, I am not the beauty guru, I do not have those fancy cameras and lighting so the pictures are not the best, but I promise I will work on both. Do you like any of the products I was using? 

To je pro dnešek vše. Buďte trpěliví s fotkami, nejsem profík, nemám profi kamery, foťáky a světla, nicméně zapracuji na tom :D. Máte rádi některý z uvedených produktů? 

3 comments

  1. strašne si pekná a máš nadherné vlasy! inak super článok :)
    http://lifebyvan.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. pozerám, že NYX vedie :) krásne líčenie, ten rúž Copenhagen mám aj ja, je nádherný :)
    MakeUpByVeo

    ReplyDelete
  3. Podle mě uplně ideální makeup, sluší ti! :)

    ReplyDelete