WHAT IS NOT WORTH YOUR MONEY │ CZ&EN

Hello everyone. Welcome back. Today, I will tell you about the products what dissapointed me or are just not worth the huuuuge price you have to pay for them. Some of them might be surprising and you may love them and that is perfectly fine because we all are different and what works with me, does not have to work with you and what works with you does not have to work with me. 

Ahoj všichni, vítejte zpět. Dneska se společně podíváme na produkty, které pro mě byly jedním velkým zklamáním. Některé z nich vás možná překvapí, protože je máte mezi favority, což je naprosto v pořádku, protože jsme všichni jiní a co funguje u vás nemusí fungovat u mě a naopak. 


First product is a Sea Salt Spray by VO5. Lately, I have been into more messy looks because I feel like a spring is the right time to be a bit more relaxed. Anyway, I loved the way my hair looked last year in Croatia. I did not even brush them for 10 days. And it looked awesome. So I was sort of hoping to see the same effect after applying this product. But nope. I followed the directions and my hair looked like usual mess when I fall asleep with wet unbrushed hair. My boyfriend tried it too and was not happy either. 

Prvním produktem je Sea Salt Spray od VO5. Poslední dobou mám ráda messy look, protože mám pocit, že jaro je správný čas na trochu oddychu a to včetně makeupu a stylingu. Každopádně, byla jsem nadšená z mých vlasů na loňské dovolené v Chorvatsku. Neučesala jsem se deset dní a moje vlasy vypadaly lépe než před tím. Takže jsem tak trochu doufala, že uvidím totéž po použití tohoto produktu. Bohužel, moje vlasy vypadaly úplně stejně hrozně, jako když usnu s mokrou hlavou aniž bych si stihla vlasy rozčesat. Přítel tenhle spray použil také. A nadšení se také nekonalo. 


I usually do not b.... about makeup applicators but in this case, I have no other choice. What a piece of garbage. I bought this foundation brush by So Eco in TK Maxx because my current brush started literally falling apart and I refused to pay 20£ for something in Boots I am not even sure I will like. So I went to TK Maxx and bought this for fiver(I think the original price was twice more). I have good experiences with brushes from TK Maxx as I usually go for well known brands but this time I decided to try a new brand. Silly me. I should have known better that So Eco is going to be some stupid vegan crap because the moment I opened the package I could feel the brush is made from the same cheap material as the brushes I ordered from Aliexpress(and they were baaad). So for the next time I know, So eco is not my brand. 

Obvykle si na aplikátory makeupu moc nestěžuji, nicméně v tomto případě nemám jinou možnost. Takový odpad! Koupila jsem si tenhle štětec na makeup od So Eco v TK Maxxu, protože můj současný štětec začal pelíchat až se téměř rozpadl.  A když vezmu v potaz kolik stojí štětce ve většině drogérek, zamířila jsem do TK Maxxu, protože tam prodávají známé značky za daleko lepší peníze než kdekoliv jinde. Obvykle tedy sáhnu po něčem, co již znám, ale tentokrát jsem se rozhodla zaexperimentovat. Já hlupák! Měla jsem tušit, že to bude nějaký pitomý veganský organický výmysl, který nebude stát ani za starou bačkoru. V momentě, kdy jsem otevřela balení se štětcem, bylo mi jasné, že tohle nebude výhra. Materiál je úplně stejný jako u štětců, které jsem si objednala z Aliexpresu(jsou děsné). Takže pro příště, So Eco není pro mě. 



This is gonna be a biggest surprise for most of you but I absolutely hated this Melted Liquid Lipstick by Too Faced. This is actually my very firts experience with this brand and I tried so hard to like this product, but I just cant. First, the application takes ages before you make it look even and not like you just got any suspicious lip gloss from a market used for drug sales. Second, it is supposed to last for hours. Well, mine was gone after not even hour(without eating or drinking or even damn talking). So this is no for me. It is possible that I have purchased any damaged product but I will avoid the Melted lipstick by Too Faced in the future. 

Tohle bude pro mnohé asi překvapení, ale tuhle Melted Liquid Lipstick od Too Faced absolutně nenávidím. Tahle rtěnka je mým prvním produktem od Too Faced and vážně jsem se snažila mít jí ráda, jenže bohužel. Zaprvé, nanášení zabere asi hodinu, protože bez hory úprav to vypadá, že jste si pořídili nějaký hodně levný lesk na rty od "větví". Zadruhé, tahle rtěnka má prý na rtech vydržet několik hodin. Hahahaha. Na rtech vydrží sotva hodinu a to nemusíte ani jíst, pít nebo dokonce mluvit. Je možné, že jsem si pořídila nějaký kazový výrobek, nicméně i tak pro příště Melted rtěnku od Too Faced raději vynechám, protože to není žádná levná záležitost. 


Baby Lips by Maybelline... I am not going to say it is the worst product ever, I just do not get the fuss about it. It is an average product and for the price, I can get three different(even better) lip balms by Nivea. They are nice, I like how they look like, their flavours are original but itself, I do not feel there is anything special about those lip balms. 

Baby Lips od Maybelline... Nebudu se tu rozčilovat nad tím, jak špatný je to produkt, protože tak hrozný zase není. Já jen nechápu ten povyk kolem těchto balzámů, protože za stejnou cenu si pořídím tři Nivey(ok, alespoň tady v UK). Neříkám, že jsou tyhle balzámy špatné, moc se mi líbí jejich obal a vůně, jen to není žádný zázrak a co se hydratace týká, rozhodně bych sáhla po čemkoliv jiném. 


My heart is bleeding but I have to admit that I hate this eye pencil by YSL. It is well pigmented however it just gets everywhere where you do not want it. It leaves a stains on your eye lid which ruins your eyeshadows and in general I think I have hade by far much better eye liners for less than half price of this YSL pencil. 

Srdce mi krvácí, ale musím se přiznat, že tahle tužka na oči od YSL mi vůbec nesedí. Je hodně dobře pigmentovaná, nicméně dostane se všude, kam nemá. Nechává obtisky, zejména na víčku, takže to akorát ničí vaše líčení a celkově, měla jsem daleko lepší tužky na oči za méně než polovinu ceny tužky od YSL. 



I am going to be talking about both of those products. Micellar Oil Infused Cleansing Water and Express 2in1 Eyemake-up Remover by Garnier. At the start, I liked both of them. I always loved the pink Garnier Micellar Water but since my skin is the way too dry, I decided to try something more suitable for my skin. At the start It was quite good but after a while I realised my skin is very greasy although both of the products promise no greas whatsoever. Also both of the promised to remove even waterproof make up. Ha, nope, they struggle even with normal make up, not even talking about the waterproof makeup. So this is another no from me. 

V tomhle odstavci se podíváme na oba produkty od Garnier. Micelární Oil Infused Čistící voda a Express 2in1 odličovač očí od Garnier. Na začátku jsem měla ráda oba produkty. Mám moc ráda Garnier micelárku s růžovým víčkem, ale od doby, co je má pleť suchá, jsem se rozhodla zkusit něco víc pro můj typ pleti. Jak jsem řekla, ze začátku jsem byla z obou produktů nadšená, ale po čase jsem si uvědomila, že oba produkty po sobě zanechají takový divný mastný film, ačkoliv oba produkty slibují, že to se nestane. Oba také slibují, že odstraní voděodolný makeup. Haha, ne. Oba mají problém i s tím normálním. Takže za mě je to další ne. 


Just don't. Everyone loves Hoola bronzer by Benefit but it seems like no one really likes the liquid version of the product. I got this as a sample from Elle and although I like liquid products more than the powdered ones, this one is a big disaster. It just leaves a weird stains on your skin, you cannot blend it because it gets even worse, you cannot leave it there like that, you just have no clue what to do... In general, it is just a terrible product and I would not recommend it even to my biggest enemy. 

Všichni milují Hoola Bronzer od Benefitu, ale zdá se, že nikdo nemá rád jeho tekutou verzi. Dostala jsem tenhle vzorek z časopisu Elle a ačkoliv mám raději tekuté produkty, tenhle je jedna velká katastrofa. Na tváři nechá divné fleky, které nemůžete jen tak nechat, nicméně blending to ještě zhorší, takže vážně nevíte, co s tím. Celkově je to hrozný bronzer a já bych jej nedoporučila ani mému největšímu nepříteli. 


Have you ever tried any of those products before? / Máte s některým z těchto produktů zkušenosti? 

13 comments

  1. Baby Lips jsem milovala před pár lety, ale to jsem teprve začala "prozkoumávat", jaká kosmetika je kvalitní a jaká ne. No, Maybelline moc není. :D
    Když jsem poprvé viděla tu dvoufázovou micelárku od Garnier, byla jsem nadšená. Použila jsem z ní asi čtvrtinu a hrůza. Ten mastný povlak mi na obličeji dělala od začátku, vždycky jsem si ještě musela umýt obličej jiným přípravkem, aby nebyl tak mastný a neucpávaly se mi póry. :( Pak jsem to vyhodila, fakt mě to nebavilo. :D
    Zbytek jsem nezkoušela. :)

    https://magdatumova.wordpress.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Přesně... používám tu micelárku jen proto, že je mi líto těch peněz :D

      Delete
  2. Od Garnier mám ráda tu růžovou :) a ten štětec vypadá dobře :)

    ReplyDelete
  3. Micelárku od Garnier mám taky růžovou a vyhovuje, ty další dvě jsem nezkoušela zatím. Co se týče See Salt Spray...já používám od Lee Stafford a naprosto na nej nedám dopustit! Je dokonalý a vlasy jsou naprosto jak od moře! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to se na to podívám, nějaký ten Sea Salt sprej by se mi hodil, ale po dosavadních zkušenostech si říkám, že raději dojdu na pláž a naberu si vodu z moře :D

      Delete
  4. som prekvapená že nie si spokojná s odličovačmi Garnier. ja používam na oči len ten dvojfázový :) a nejak mi nevadí, že je olejový, pretože aspoň dobre a rýchlo odlíči. a potom si ho zmyjem a použijem krém, alebo inú pleťovku,takže to mi neprekáža :)
    MakeUpByVeo

    ReplyDelete
  5. Já si od make-upu oddychuju už skoro půl roku, ne že bych se nelíčila, ale make-up jsem vyměnila za odlehčenou tónovací verzi a tmavší stíny vyměnila za světlejší a přirozenější. A změna mi prospěla, občas mi někdo řekne, že vypadám i mladší :-) micelárku od Garnieru mám ráda, ale tu klasickou, po této olejové jsem už také pokukovala, ale když to není takový zázrak, ani ji zkoušet nebudu :-)
    All my cosmetics

    ReplyDelete
  6. Hodně mě překvapila ta Melted rtěnka, protože jsem na ni jinak četla kladný ohlasy, ale nedá se, holt všechno nesedne. Je mi tě ale líto, protože za ty prachy :X Jinak boom okolo Babylips nechápu (stejně jako povyk okolo Eos). Baby i Eos obojí stojí za starou belu a radši si koupím Neutrogenu u který vím, že mi rty zhydratuje :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já právě taky.. ale je fakt, že mi lidi pak říkali, že dobrý ohlasy jsou jen na Matte verzi, tak nevím. Děkuju, konečně někdo, kdo nechápe Eos stejně jako já... jelení lůj za 200kč a žádný zázrak to tedy není :D

      Delete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. tou YSL ceruzkou som teda prekvapená :O musím priznať že Garnier micelárna olejova voda ma na inom bloGu dosť zaujala..ale tak ja to stále všade píšem že každému sadne niečo iné a naopak :)

    ReplyDelete
  9. zaujímavý výber. veľa produktov som neskúšala, ale tiež to mám tak,že čo iní chvália, mne moc nesadne :) garnier micelárka ma nijak nezaujala aj keď ma milión reklám,ale napríklad ten too faced melted ..to som prekvapená :)

    Na mojom blogu práve prebieha súťaž o Nars Duo lícenku a bronzér, ak by si mala záujem, bola by som rada ak by si sa pozrela:)

    BeautyMuffin

    ReplyDelete