CONCEALERS: MAYBELLINE, NYX AND LA GIRL │ CZ&SK

EN version comming soon

Ahoj, zdravím všechny, co stále neztratili víru v můj blog. Jak jsem zmínila v posledním článku, měla jsem stáž a řeknu vám, 55 hodin týdně není žádná legrace. Navíc jsem se dočkala pracovního povýšení a tak jsem se musela trochu zaučit.
Měla bych se naučit, že předepsaných článků není nikdy dost a tak následujících deset dní strávím jen a jen psaním, abych byla připravena na dovolenou v Milánu, Čechách, Severním Irsku a další potencionální stáží.



Dneska se společně podíváme zase jednou na kosmetiku a tentokrát si zrekapitulujeme si několik korektorů. Všechny jsou velmi populární a na internetu kladně hodnocené, ale já jsem se rozhodla tomu všemu podívat na zoubek a podělím se s vámi o můj názor.

Mám tu korektory od NYX, Maybelline a LA Girl. Pokaždé mi trvá, než si najdu korektor, protože jsem světlá a drtivá většina cenově dostupných značek nemá dostatečný výběr odstínů. Takže je to pokaždé trochu boj.



Jako první se podíváme na HD Studio Photogenic Concealer od NYX. Na tento korektor jsem slyšela samou chválu a s cenou 6£ jsem nakonec kývla, protože NYX má dostatečný výběr odstínů a to i pro porcelánové panenky, jako jsem já.

Krytí je vcelku podprůměrné na můj vkus, protože korektory používám především k zamaskování kruhů pod očima. Většinou nemám nic jiného k zamaskování, takže nemůžu soudit jeho krytí akné a pupínků, na druhou stranu, jestliže špatně kryje kruhy pod očima, s akné to také nebude nic slavného. Netvrdím, že je tento korektor úplně k ničemu, ale znovu bych si jej asi už nekoupila. Výhodou je, jak jsem už zmínila, cena a pro mě i světlé odstíny. Nevýhodou je krytí a také fakt, že celý korektor nevydržel ani měsíc, což se ve finále může docela prodražit.



Dalším v pořadí je Fit Me! Concealer od Maybelline. O řadě Fit me! se poslední dobou hodně mluví, protože Maybelline rozšířil svou škálu odstínů, co se makeupu týká. Bohužel totéž se nedá říci o korektorech. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale čtyři odstíny jsou zkrátka málo.

Cena je opět docela příznivá, 6£. Tenhle korektor byl mou velkou nadějí, spousta lidí jej přirovnávala k levnější verzi korektoru od NARS a já musím říct, že na tom asi něco bude. Korektor skvěle kryje, dobře se vstřebává a dlouho drží. Už jej mám asi dva měsíce a pořád jsem jej nevypotřebovala. Bohužel, Fit Me! korektor v nejsvětlejším odstínu je tmavší než můj makeup, což je problém za předpokladu, že korektor má být o odstín až dva světlejší.
Nemůžu tvrdit, že bych si tento korektor už nekoupila, ale určitě zaváhám, jestli raději nezainvestuji do něčeho dražšího, což je škoda, protože tento Fit Me! korektor je kvalitní ba dokonce i lepší než spousta luxusních značek. Ale jak už bylo řečeno, výběr odstínů je vskutku žalostný.



A jako poslední tu mám Pro Concealer od LA Girl, což je velmi populární produkt, kdykoliv jsem se ptala po okolí, jaký korektor by mi kdo doporučil, tenhle korektor byl na žebříčku hodně vysoko. A tak jsem neodolala a objednala si hned dva. A že bylo z čeho vybírat. Mají neuvěřitelně velký výběr odstínů, což je velké plus.

Od korektoru jsem už od začátku čekala zázraky, a tak bylo mé zklamání dvojnásobné. Cena je sice jen 4£ za korektor, ale s cenou přichází kvalita. Ačkoliv korektor skvěle kryje a odstíny jsou i pro světlé typy jako jsem já, výsledek je naprostou katastrofou. Zaprvé se s korektorem špatně manipuluje protože se vůbec nevstřebává, takže asi tak pět minut po kombinaci s makeupem a pudrem, korektor se začne divně vrstvit a na tváři zanechává fleky. Navíc po nějaké té době nošení na sebe částečky korektoru začnou nabalovat všechno ostatní, co máte na obličeji a začnou se tvořit hrudky, které vypadají naprosto šíleně. Takže za mně tento korektor rozhodně ne.

 Tak to je pro dnešek vše. Máte s některým z těchto korektorů zkušenosti? Jaký korektor byste mi doporučili anebo naopak, který korektor vám moc nesedl? 

 


6 comments

  1. Skvělý článek :) Korektory od L.A. Girl používá strašně moc youtuberek, teď vidím, že ale není o co stát :/ Ten od NYXu vypadá zajímavě, ale pokud nedokáže zakrýt kruhy pod očima, tak to není pro mě. Já jsem si moc oblíbila Catrice Camouflage, taky jsem světlá a jejich 05 mi naprosto vyhovuje :) Do pleti se vstřebá a kryje krásně :) U nás stojí 99 kč, což mi přijde úplně skvělý :)

    Pauline’s Tiny World♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Právě proto jsem ty korektory od LA girl objednávala a pak mě to zklamalo.. tu catrice vyzkouším, až budu v čechách. Tady to bohužel nemáme, ale spousta bloggerek jej chválí:)

      Delete
  2. Fit Me jsem taky zkoušela, ale nejsvětlejší odstín je vtip. :D Jako další internetový hype jsem zkoušela Camouflage od Catrice, ale šíleně na mě (už tak ne barevně vhodný) oxiduje, takže mám na obličeji oranžové fleky a nedá se používat. :D S korektory jsem to vzdala před pár lety, občas zkusím nějaký nový, ale nikdy jsem nenašla vhodně barevný. Takže používám jen make-up a kruhy pod očima nebo pupínky nechávám být. :)

    https://magdatumova.wordpress.com/

    ReplyDelete
  3. Já používám Catrice a teď jsem u spousty blogerek viděla Borjois, tak můžeš zkusit. 55 hodin týdně ? to je vcelku nálož, jinak taky se snad nikdy nenaučím psát články dopředu :-D

    ReplyDelete
  4. Já používám od Dermacolu make-up cover.:)

    ReplyDelete
  5. Ani s jedním nemám zkušenost. Dřív jsem používala korektory tyčinkové, což dnes nechápu. Mě výborně slouží 3D Dermablend od Vichy. je to sice make-up, ale na mě hodně hutný a krycí, tak ho mám jako korektor :-) vydrží tak léta letoucí :-)
    All my cosmetics

    ReplyDelete