RIMMEL: SUMMER 2017 │ CZ&EN

Hello everyone! Good to see you again my lovely English speaking audience, how are you doing? Today, I would like to introduce you some of the new products by Rimmel London. I know they are on a market for a while in the UK but when it comes to the Czech Republic, those products are brand new(and I have the feeling that the liquid lipsticks have not been introduced there just yet). 

Ahoj všichni! Jak se všichni máte? Dneska jsem se opět uvolila k psaní v angličtině, takže se článek bude zdát daleko delší, než ve skutečnosti je. Myslím, že to nebude ani týden od momentu, kdy Rimmel představil své novinky i českému trhu. Mám doma několik kousků už nějaký ten pátek, protože v UK jsou v prodeji už chvíli, a tak jsem měla čas je všechny otestovat a teď bych se s vámi ráda podělila o pocity. Je možné, že jeden z produktů na českém trhu ještě není, ale berte to jako přípravu do budoucna(haha, snažím se být vtipná a dneska mi to nejde).



The first product is something I was looking forward to try for a while now. It is #insta FIX&MATTE Transparent powder. Do not worry, you will not look like you are dying because it is white. It is completely colourless. It just fixes your makeup. 
The application is really easy without any mess around(I just have an issue with powders making a mess everywhere). I use it at the very end of doing my makeup just before I use a setting spray. Apparently, this powder should have a matte effect but I would say its final outcome really depends on what primer are you using. It gives you the matte effect with matte primer(for example the pore eraser by Maybelline) and it gives you very natural effect if you use something illuminating. Of course it also depends on your skin type(I have normal to dry skin). I think it is really good to have a powder what adjusts to your other products. 

Jako první tu mám nový a dlouho očekávaný #insta FIX&MATTE transparentní pudr. Nenechte se zmást, po jeho použití nebudete vypadat jak smrt, pudr nebarví, jen fixuje. S pudry od Rimmelu jsem vždycky měla poměrně dobré zkušenosti, ale přednost jsem dávala spíše L'orealu.
Pudr se snadno nanáší, já osobně jej používám až úplně na konec těsně před použitím fixačního spreje. Podle všeho by měl být tento pudr matující, ale řekla bych, že jeho výsledný efekt hodně záleží na podkladové bázi. Já osobně mám raději rozjasňující báze, protože mám trochu suchou pleť, takže matující efekt až tak nevyhledávám. S rozjasňující bází je pudr hodně přirorzený, což je něco, co mi perfektně sedí. Na druhou stranu, když jsem jej zkoušela s matující bází od Estee Lauder a pak od Maybelline, pudr potrhl jejich efekt. Myslím si, že to je hodně dobrá vlastnost, co se veškěrých pudrů týká. Mám ráda, když se produkt tak nějak dokáže přizpůsobit ostatním produktům.



It usually stays on my face for eight hours if I use a setting spray. I think this is not bad considering the price is just a fiver per product. I am really happy with this powder, I have no breakouts after using this powder and in my opinion, this powder is as good(if not better) as MAC. I can only recommend this product.

Na pleti vydrží cca osm hodin s použitím fixačního spreje a pak je třeba znovu jemně přetřít. To docela jde na pudr za dvě stovky(v UK o něco levněji). Já osobně jsem spokojená, pudr mi nezpůsobuje žádné ucpané póry a svou kvalitou strčil do kapsy i takový MAC. Pokud váháte, můžu jej jen doporučit.



The next product we are gonna take a look on is the BROW THIS WAY fibre pencil. I have not been using a pencil for my brows for a while. My to go product was the Filling powder by Rimmel as its use is very easy but I felt like a want to go back to the classics lately. Unfortunately, I am not rich so I cannot afford to pay for pencil by Benefit considering I sort of forgot how to use a pencil o my brows. I really like Rimmel supporting Cara-like brows because I just hate sorting my brows out. I just let it grow(lol). I have no idea what would I do maybe thirty years ago.  

Dalším produktem je BROW THIS WAY fibre pencil, což je tužka na obočí. Po pár měsících používání barevného prášku na obočí or Rimmelu jsem se chtěla vrátit ke klasice a na Benefit pořád nemám koule, respektive dostatečný rozpočet. Moc se mi líbí, jak Rimmel podporuje tak trochu Brežněvovské obočí, pardon obočí podle Cary, protože sama se o obočí až tak nestarám(jsem bebíčko) a nechávám jej jen tak růst. Nevím, co bych dělala tak třicet let zpátky.



Although I am natural blondie(which explains a lot), I have decided to go for medium shade as I do not really like light blonde brows. Especially now, when I am a purple head again.  

Ačkoliv jsem přírodní blondýna(což evidentně mnohé vysvětluje), nevzala jsem si nejsvětlejší odstín, protože se mi hodně světlé obočí nelíbí. Zvlášť nyní, když mám opět fialové vlasy. A udělala jsem dobře. Pokaždé vyzkoušete, jak tužka barví, než ji koupíte. Ušetříte si spoustu zklamání.
Tužka je k dostání ve třech různých odstínech.



This pencil has really good pigmentation but the issue is that it too soft so if I am not careful enough, my brows turn into two thick lines on my face. However, if you leave this pencil in a fridge for a minute, it turns out to be the best brow product ever. This pencil is a really good product for people who do not have the skills of Instagram blogger just yet and want to learn how to do the brows before they spend a fortune on a luxury brand product. 
Brows painted by this pencil usually last for a whole day, therefore I would say it is good quality for just a fiver. 

Tužka skvěle barví, ale hůř se s ní pracuje, protože je až moc měkká. Nicméně, když ji nechám na minutku v lednici, je naprosto ideální. Tahle tužka je skvělým produktem pro začátečníky, co ještě nemají schopnosti instagram bloggera, takže nechtějí moc utrácet, dokud se teprve učí.
Namalované obočí touto tužkou mi vydrží bez problému celý den, takže opět, za stovku skvělá koupě.




Last product is a STAY MATTE LIQUID LIP COLOUR. This is the first line of liquid lipsticks by Rimmel and just because I love liquid lipsticks, I could not resist. 
You can choose one of fourteen shades which is really not bad. The range is offering nudes, reds, deep colours and even blue or grey shades.

Jako poslední tu mám tekutou rtěnku STAY MATTE LIQUID LIP COLOUR. Myslím, že ještě není na českém trhu, ale jsem si jistá, že se tam brzy objeví, Je to tuším první řada tekutých rtěnek od Rimmelu a jako milovník tekutých rtěnek(zejména těch od NYX) jsem nemohla odolat. Už proto, že mám ostatní rtěnky od Rimmelu moc ráda.
Na trhu je k dostání čtrnáct odstínů, což je poměrně slušný výběr. Na své si přijdou milovníci nude odstínů, ale i fanoušci výraznějších barev jako je sytě růžová, temně rudá či dokonce modrá nebo šedivá.


When it comes to the lipstick itself, I have bought the shade 810 Plum this show. Thanks to NYX cosmetics, I have the way too high expectations from liquid lipsticks. I also tend to not to use lip liners, which is something I should not do but I also use lipsticks what allow me to avoid liners. Unfortunately, I have to use a liner with this lipstick as it is too runny so it easily spreads all over your face. Also, the applicator is not the most accurate thing in the world.
It does not last for long either. I would say maybe four hours at most and only if I do not drink or eat.

K samotné rtěnce. Díky NYX mám na všechny rtěnky poměrně přehnané nároky. Sama jsem zvolila odstín 810 Plum this show, protože mám nude odstínů požehnaně a na modrou se úplně necítím.
Musím se přiznat, že jsem zvyklá nanášet spoustu rtěnek bez linky, což není ideální. Nicméně používám takové rtěnky, které mi tohle umožní. Bohužel, tahle rtěnka se bez linky použít nedá. Je hodně řídká, takže se snadno rozmaže po celé puse tam, kde o to zrovna nestojíte a kartáček(nanášedlo?) není úplně nejpřesnější. Výdrž je také docela průměrná, možná 4 hodiny, když nejíte ani nepijete a navíc použijete setting sprej.



I was a little bit disappointed with this lipstick because otherwise, I like lipsticks by Rimmel. I am not saying this liquid lipstick is the worst of the worst but since it costs six pounds, I can easily spend the same amount of money for NYX liquid lipstick and get much higher quality. 

So what do you think? Have you tried any of those products? Let me know! 

Za mně tahle tekutá rtěnka je poměrně velkým zklamáním, protože Rimmel jinak rtěnky umí. Neříkám, že je to to nejhorší z nejhorších, ale vzhledem k tomu, že tyhle rtěnky stojí šest liber, to už můžu sáhnout po daleko kvalitnějším NYXu.

Líbí se vám tyhle novinky od Rimmelu?

FOLLOW ME ON INSTAGRAMTWITTERFACEBOOK

V. xx


4 comments

  1. Najviac ma zaujal práve matný rúž :) Vyzerá krásne :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je sice krásný, ale není jinak nic moc:(

      Delete
  2. Ten transparentný púder ma veľmi zaujal. Rimmel mi vyhovuje s make upmi aj púdrami, takže nad ním reálne uvažujem. A aj odtieň rúžu je super, ale ako vravíš, radšej siahnem po zaručenej kvalite od NYX.
    World of Nicol

    ReplyDelete
  3. Nejvíc se mi líbí Lip colour :) moc pěkná barvička !

    ReplyDelete